Valikko
 

Lehtijuttuja vuosien varrelta

Vuosi 2013

Aamulehti, toukokuu 2013

Ruokakaupan laskinmiehet

Bonuskortit: Kauppa tietää, mitä suomalaiset ostavat ruokakaupasta kahdeksan kuukauden kuluttua. Apuna ovat bonuskortit ja tietojärjestelmät, jotka kertovat tarkasti millaisia ihmisiä kullakin alueella asuu.

Lue lisää > >

Vuosi 2012

Aamulehti, lokakuu 2012

Yli 1 300 työntekijää saa lähteä joka kuukausi

Noin 32 860 työntekijää eli syyskuussa irtisanomisuhan alla. Vuosi sitten heitä oli 4 450. Aamulehti vertaili yt-tietoja viime taantumasta ja kuluvalta vuodelta. Ennen pk-yritykset irtisanoivat eniten, nyt sitä tekevät pörssiyhtiöt.

Lue lisää > >

Aamulehti, heinäkuu 2012

Rakas äiti

Tamperelainen perhe välitti ja salakuljetti yli 5 000 Subutex-tablettia Suomeen vuosina 20092011. Rikossarjan keskipisteessä on päihdetutkijana työskennellyt äiti, joka yritti auttaa poikiaan irti huumeista, mutta päätyi itse lopulta huumekauppiaaksi.

Lue lisää > >

Aamulehti, toukokuu 2012

Rehtoreista kirstunvartijoita

Ylöjärvellä suunnitellaan mallia, jossa koulun rehtori saa käteensä eurot ja valtaa toteuttaa opetusta haluamallaan tavalla. Alati leviävä idea syntyi siitä, että yksi päiväkodinjohtaja turhautui.

Lue lisää > >

Aamulehti, kesäkuu 2012

Hei me kliseillään taas

Suomen kieli on täynnä sanontoja, jotka ovat ehkä joskus olleet nokkelia, mutta kuulostavat nykyisin typeriltä.

Lue lisää > >

Aamulehti, kesäkuu 2012

Häpeävä kansa

Aina kun istun saunan lauteilla, ajattelen Japania.

Lue lisää > >

Aamulehti, huhtikuu 2012

Myrskyn silmässä

Talvivaaran kaivos tihkuu hallitsemattomia päästöjä ympäristöön. Kuukausi sitten sen työntekijä kuoli hengitettyään rikkivetyä. Kolme vuotta toiminut kaivosyhtiö vetoaa kokemattomuuteen. Sen tapa erotella metalleja on hyvin harvinainen, ja moni asia on tullut yllätyksenä.

Lue lisää > >

Vuosi 2011

Aamulehti, lokakuu 2011

Nokia kävi täällä

Talous: Matkapuhelinvalmistaja perusti vuonna 2008 Jucuun Romaniaan tehtaan, jonka se sulkee tänä vuonna. Syy voi olla syyskuun alussa tehdyssä keksinnössä. Nokian lähtö Romaniasta vastaa lähes yhtä suurta muutosta kuin Nokia jättäisi Suomen.

Lue lisää > >

Aamulehti, toukokuu 2011

Hiihtoliiton johto toi Suomeen laitonta venäläistä rokotetta

Doping: Lääkäri Mäkelän mukaan maajoukkuehiihtäjiä nesteytettiin liiallisen alkoholinkäytön takia

Lue lisää > >

Aamulehti, toukokuu 2011

Osama bin Laden rakensi itse oman ansansa

Surma: Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaat tappoivat bin Ladenin yöllä tulitaistelussa

Lue lisää > >

Aamulehti, maaliskuu 2011

Kuiskaava rambo

Pakomatka: Tämä mies livahti kerta toisensa jälkeen poliisin piiritysrenkaasta, harhautti viranomaisia kuukausikaupalla ja tehtaili melkein 50 rikosta ennen kuin jäi kiinni Raahessa. Salaperäisellä valkovenäläisellä miehellä oli Suomessa paljon onnea, mutta hänen menneisyydestään paljastuu yhtä paljon onnettomuutta.

Lue lisää > >

Vuosi 2010

Aamulehti, marraskuu 2010

Perussuomalaiset lopetti EU:n vastustamisen

Perussuomalaiset ei vastusta enää EU-jäsenyyttä. Uusi linjaus kävi useaan otteeseen ilmi puolueen vaalitilaisuudessa Tampereella.

Lue lisää > >

Aamulehti, syyskuu 2010

Vihatut

Ranska haluaa eroon kerjäläisistä maksamalle jokaiselle lähtörahaa 300 euroa. Omassa kotimaassaan romanit ovat syrjittyjä ihmisiä, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin kärsiä tai lähteä.

Lue lisää > >

Vuosi 2008

Aamulehti, heinäkuu 2008

Kohtalona pulut

Tarina naisesta, joka otti pulun lemmikikseen.

Lue lisää > >

Vuosi 2007

Aamulehti, heinäkuu 2007

Politiikan jediritari

Nils Torvalds on entinen taistolainen. Nyt hän luotsaa rkp:tä varapuheenjohtajana. Vanhasta kommunistista ja Suomen kuuluisimman nörtin isästä on tullut keskiluokkainen porvari, joka hautoo mielessään mullistusta.

Lue lisää > >

Aamulehti, heinäkuu 2007

Tuplahäät

Häämarssi alkaa soida, kirkon ovet avautuvat. Alttarille astelee kaksi onnellista hääparia. Tamperelaisen äidin ja tyttären välit ovat niin hyvät, että he päättivät mennä samaan aikaan naimisiin. Yhteiset häät pidettiin 07.07.07.

Lue lisää > >

Aamulehti, heinäkuu 2007

Ei mikään pelle

Tommy Tabermann haluaa olla vakavastiotettava kansanedustaja, vaikka hän nousi eduskuntaan julkkisehdokkaana. Runoilija onedelleen epävarma, onko Arkadianmäki hänelle oikea paikka. Hänellä on suurempi unelma.

Lue lisää > >

Aamulehti, heinäkuu 2007

Toimen mies Tony

Aikalaiset muistavat Britannian edellisen pääministerin Tony Blairin karismaattisena poliitikkona, joka oli koulussa hyvä rikkomaan sääntöjä

Lue lisää > >

Suomen Kuvalehti, kesäkuu 2007

Meidän aikamme Amerikka

Suomalaisyritykset houkuteltiin Kiinaan teollisuuspuistoilla, halvoilla palkoilla ja verohelpotuksilla. Ryntäys Aasiaan tapahtui hetkessä, SK kertoo miten.

Lue lisää > >

Lue myös: Työ meni Kiinaan

Lue myös: Näin tutkimus tehtiin

Aamulehti, kesäkuu 2007

Palava halu

Tampereen Hervantaan kokoontuneet miehet ja naiset haluavat poliiseiksi. Osalle se on jo lapsuuden haave. He ovat valmiita panemaan itsensä likoon ja yrittämään joka kerta uudelleen.

Lue lisää > >

Aamulehti, toukokuu 2007

Keskusta nälkäkuurilla

Puoluetukea nostettiin taloutensa tärvelleen keskustan aloitteesta. Raha kelpaa muillekin.

Lue lisää > >

Luontokuva-lehti, toukokuu 2007

Maestron tähtihetket

Maestron tähtihetket

Luontokuvaaja Hannu Hautala on värikäs ja kiistelty henkilö. Yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä luontokuvaajista on luontokuvauksen kunniatohtori ja Linnan juhlissakin piipahtanut taitelija. Vast'ikään Kuusamoon avattiin hänen nimeään kantava luontokuvauskeskus. Hautala on aina osannut markkinoida itseään, sen myöntävät hänen vihamiehensäkin.

Lue lisää > >

Aamulehti, toukokuu 2007

Hirviön taltuttaja

Tutkija Pilvi Torsti on huippulahjakas idealisti. Nuori menestyjä -palkinnon voittaja perusti Bosniaan lukion, joka yhdistää etniset ryhmät. Hänelle koulutus ja sivistys ovat aseet ihmisen sisäistä pahuutta vastaan.

Lue lisää > >

Vuosi 2006

Luontokuva-lehti, joulukuu 2006

Palkkana vapaus

Palkkana vapaus

Kun Suomessa ja maailmalla menestynyt luontokuvaaja Antti Leinonen kulkee metsässä, ahmat seuraavat perässä. Vapaudestaan toimia itsenäisesti hän saa taistella jatkuvasti.

Lue lisää > >

Suomen Kuvalehti, heinäkuu 2006

Väärät lääkkeet

83-vuotias Anni sai lääkehoidostaan vakavat haittavaikutukset. Kukaan ei tunnistanut haittoja ajoissa. Lääkärien koulutuksessa kiinnitetään vain vähän huomiota vanhustenhoitoon.

Lue lisää > >

Pikseli-lehti, kesäkuu 2006

Lomo

Pieni ihme itänaapurista

Neuvostovalmisteinen Lomo-kamera olisi unohdettu jo kauan sitten, ellei itävaltalainen opiskelijajoukko olisi keksinyt tehdä pienestä pokkarikamerasta maailmanlaajuista trendiä.

Lue lisää > >

Luontokuva-lehti, toukokuu 2006

Dodot

Dodot heräävät henkiin

Harri Kallio voitti Fotofinlandian kuvillaan sukupuuttoon 1600-luvulla kuolleesta linnusta. "Ihmisen ja luonnon suhde on hyvin merkillinen", Kallio sanoo. Mutta mitäpä hän aikoo tehdä palkintorahoilla?

Lue lisää > >

Pikseli-lehti, tammikuu 2006

Paparazzi

Miehet puskissa

Heillä kaikilla on nimi, mutta useimmat heistä eivät halua paljastaa sitä. He piiloutuvat nimimerkkien tai isojen kuvatoimistojen muurin taakse. Heitä eivät pidä melua itsestään, mutta heitä on silti kaikkialla.

Lue lisää > >

Vuosi 2005

Pikseli-lehti, marraskuu 2005

Photographer Suzanne Plunkett

Kuoleman kanssa kasvotusten

Uutistoimisto AP:n kuvaaja Suzanne Plunkett on kolunnut läpi monet kriisit ja onnettomuudet. Syyskuun terrori-iskujen aikaan hän oli New Yorkissa aivan tapahtumien keskipisteessä vain kahden korttelin päässä romahtavasta pilvenpiirtäjästä.

Lue lisää > >

Pikseli-lehti, marraskuu 2005

Kolumni: Kamera on salainen ase!

Olisihan se pitänyt arvata. Astelin aurinkoisena perjantaiaamuna Paddingtonin rautatieasemalle Lontoossa ja ajattelin ottaa muutaman kuvan junaan rientävistä matkustajista. Huono idea. Ei mennyt kauaa, kun poliisi koputti olkapäätä.

Lue lisää > >