Selaat Tuomo Björkstenin vanhoja kuvasivuja. Katso myös uudet sivut!

Tuoreita ideoita ja tarinoita. Espoo, Finland.

Tuomo Björksten

7.6.2012

Yöpuulle

Seuraava kuva >> | Kuvalista > > | Katso kuva isompana | Katso kuvasarja diaesityksenä

Tässä kuvassa: Sinisorsan poikanen

Sinisorsan poikanen

Oli mahtavaa olla eilen keskiviikkona valokuvaamassa. Ryömin Tampereen Pahalammella aivan vedenrajaan. Maastopuku ja kengät olivat yltä päältä kurassa. Takinhelma suorastaan valui vettä.

Työskentelyasento oli lisäksi todella huono. Jouduin taivuttamaan itseäni monelle mutkalle päästäkseni oikealle kuvaustasolle. Illan hämärtyessä alkoi tulla kylmä.

Myöhemmin kotona huomasin, että kameran pohjaankin oli tarttunut hieman ylimääräistä mutakerrosta.

Kuulostaa ehkä hölmöltä? Halusin kuitenkin kuvata sinisorsapoikuetta, joka käpertyi yöpuulle muutaman metrin päässä minusta.

Poikasia taisi olla seitsemän. Ne piipittivät suloisesti, ja kun emo asettui rantaheinikkoon, poikaset säntäsivät höyhenpeitteen alle. Emon siipien alla oli tietenkin ahdasta seitsemälle, joten aina vähän väliä joku nosti päätään ja pyörähti mielestään parempaan asentoon. Se sai muutkin jakamaan lämmittelypaikat uusiksi. Emo joutui siis kärsimään jatkuvasta hyörinästä ympärillään.

Emo tarkkaili jatkuvasti valppaana ympärilleen. Jos koiranulkoiluttaja meni ohi, se nosti päätään ja oli valmiina huutamaan pakenemiskäskyn poikasille. Onneksi yksikään koira ei tullut liian lähelle.

Kuvan hakusanat: heinäsorsa, poikanen, poikue, sinisorsa

Kuvan numero:

2-1206-00378

Kuvauspaikka:

Tampere

Kuvausaika:

6.6.2012 klo 21.52

Polttoväli:

700 mm

Aukko:

f/5.6

Suljinnopeus:

1/500 sekuntia

ISO-herkkyys:

1600


Kommentoi kuvaa tai sarjaa