Selaat Tuomo Björkstenin vanhoja kuvasivuja. Katso myös uudet sivut!

Tuoreita ideoita ja tarinoita. Espoo, Finland.

Tuomo Björksten

21.2.2010

Hyvästi koskikarat

Seuraava kuva >> | Kuvalista > > | Katso kuva isompana

Tässä kuvassa: Koskikara

Koskikara

Tämän talven koskikarakuvaukset taitavat olla tässä. Vietin Virroilla tammi-helmikuussa yhteensä noin viikon kuvaten karoja erittäin herkullisella kuvauspaikalla. Kapealle ja hyvin hallittavissa olevalle koskelle kävi sopivasti vastavalot. Vesi höyrysi, ja lintuja oli riittävästi.

Niillä oli kaikilla omat pienet reviirinsä koskella. Niinpä kuvaajan oli helppo mennä vakiopaikoille ja odottaa, että lintu tulee lähelle.

Säätilanne näyttää kuitenkin siltä, että kovat pakkaset ovat ohi. Karatkin lähtevät silloin eteenpäin ja hylkäävät tutun kuvauspaikan. Toivottavasti ensi talvena nähdään taas.

Sananen tekniikasta. Hankin hiljattain Canon EOS-1D Mark IV:n. Rungon edeltäjän, 1D Mark III:n kanssa raportoitiin kaikenlaisia tarkennusongelmia. 1D4:n tarkennusta tuli testattua lauantaina 20.2. mielenkiintoisessa tilanteessa.

Koskikara oli pienellä jääkaistaleella paikoillaan. Kuvasarjasta näkee, että tarkennus oli lipsahtanut vähän taakse jo valmiiksi. AI Servo, eli jatkuva oli päällä. Lintu ponnahti äkkiä lentoon ja lensi kohti kameraa. 1D4 haki hienosti linnun tarkennukseen, vaikka 300/2.8 IS:n edessä oli tarkennusta hidastava 2x-telejatke. Sain pari ihan mukavaa lentokuvaa. En usko, että vanhalla Canon EOS-1D Mark II:llani vastaava olisi onnistunut.

Kuvan hakusanat: koskikara

Kuvan numero:

2-100213-0058

Kuvauspaikka:

Virrat

Kuvausaika:

13.2.2010 klo 11.32

Polttoväli:

600 mm

Aukko:

f/11

Suljinnopeus:

1/1000 sekuntia

ISO-herkkyys:

200


Kommentoi kuvaa tai sarjaa