Selaat Tuomo Björkstenin vanhoja kuvasivuja. Katso myös uudet sivut!

Tuoreita ideoita ja tarinoita. Espoo, Finland.

Tuomo Björksten

17.5.2009

Teeren soidin on aina elämys

Seuraava kuva >> | Kuvalista > > | Katso kuva isompana

Tässä kuvassa: Teeri vastavaloon 4

Teeri vastavaloon 4

Teeren soidin on minulle jokakeväinen kuvauskohde. Soitimelle on vain pakko päästä. Nytkin olin varannut itselleni lomaa töistä parhaaseen kuvausajankohtaan. Mikä parasta, kuvauslomalla oli enimmäkseen aurinkoista.

Teeren soitimet ympäri Suomen olivat tänä vuonna poikkeuksellisen vaisuja. Omalla vakiokuvauspaikallanikin oli tänä vuonna kokonaiset kolme kukkoa.

Elämä on joskus sellaista, mutta onneksi teerien vähyys ei vaikuttanut kovin paljoa kuvaamiseen. Jäljelle jääneet urhoolliset kukot kinastelivat keskenään ja menivät ihan sekaisin, kun neljä naarasta ilmestyi parina kuvausaamuna soitimelle.

Oman mielenkiintoisen lisänsä kuvaamiseen toi kohmeinen maa, jonka jäähileet pölisivät teerien hyppiessä. Kuvaajan kannalta addiktoiva on myös se hetki, kun aurinko nousee metsän takaa, värit muuttuvat yltäkylläisiksi ja ainoa asia, jota ehtii miettiä on, miten pitkään akku tai kameran puskuri kestää. Onneksi puskuri palautuu nopeasti, akut sen sijaan ovat noina kylminä aamuina koetuksella!

Kuvan hakusanat: teeri

Kuvan numero:

114-7703

Kuvauspaikka:

Keuruu

Kuvausaika:

26.4.2009 klo 5.08

Polttoväli:

600 mm

Aukko:

f/9

Suljinnopeus:

1/800 sekuntia

ISO-herkkyys:

400


Kommentoi kuvaa tai sarjaa

Katso kuva, johon kommentti jätettiin

Lähettäjä:

Tarmo Syväpuro

(23.5.2009 15:54)

Henkilö on kommentoinut kuvaa alun perin Galeido-palvelussa, joka on sittemmin suljettu. Galeido oli kuvien jakamiseen keskittynyt portaali.

Tässä kuvassa on tunnelmaa ja kertomusta. Hyvä valo takaa, pakkanen käy ilmi teeren hengityksestä jne.