Selaat Tuomo Björkstenin vanhoja kuvasivuja. Katso myös uudet sivut!

Tuoreita ideoita ja tarinoita. Espoo, Finland.

Tuomo Björksten

19.6.2008

Teerenpeliä

Seuraava kuva >> | Kuvalista > > | Katso kuva isompana

Soidinkuva keväältä 2008.

Teeren soidin on jokavuotinen elämys. En ole vielä kyllästynyt seuraamaan näiden kanalintujen elämää keväisellä suolla. Takana on tähän asti vasta neljä teerikevättä.

Tänä vuonna olin suolla kolme kertaa. Jos ajattelee saatuja kuvia, se on ihan riittävästi.

Menen suolle jo illalla. Pystytän teltan (mallia halpis, hinta n. 15-20 euroa) sopivan kuivaan kohtaan. Sen jälkeen kömmin telttaan lämpimässä makuupussissa ja yritän nukkua aamuyöhön asti. Unta suolla tulee pätkissä, mutta yhteensä kuitenkin 4-5 tuntia per yö.

Aamulla kolmen aikaan on pakko nousta ylös, jos haluaa vielä käydä pissalla ennen kuvausten alkua. Teeret saapuvat pian sen jälkeen eikä silloin voi enää teltasta poistua.

Tappelu alkaa yleensä jo aamuyöstä. Välillä teeret ottavat vähän rauhallisemmin ja keskittyvät vain pulisemaan itsekseen. Kun joku naaraista erehtyy soitimelle, se panee kaikkiin ukkoihin välittömästi vauhtia. Taas alkavat tutut hypyt ja rähinä.

Parhaimmillaan teeret kävivät parin metrin päässä teltastani. On hienoa katsella telttakojun sivuaukosta (jonka olen "veistänyt" halpistelttaan puukolla), kun teeri porhaltaa ohi.

Tällaiset kokemukset ovat antoisia siksikin, että ne poikkeavat tyystin päivätyöstäni. Kun koko pimeän talven on tehnyt töitä, on upeaa lähteä keväällä auringon paistaessa katsomaan lintujen touhuja suolle ja unohtaa työkiireet hetkeksi.

Parasta teeriaikaa on huhtikuun loppu ja toukokuun alku. Tänä vuonna sijoitin talvilomani juuri tähän ajanjaksoon. Valitsin viisaasti, sillä aurinko paistoi koko viikon.

Kuvan hakusanat: teeri

Kuvan numero:

111-7951

Kuvauspaikka:

Keuruu

Kuvausaika:

30.4.2008 klo 4.30

Polttoväli:

300 mm

Aukko:

f/2.8

Suljinnopeus:

1/30 sekuntia

ISO-herkkyys:

1600


Kommentoi kuvaa tai sarjaa

Katso kuva, johon kommentti jätettiin

Lähettäjä:

Juho Jolkkonen

(2.7.2008 6:41)

Henkilö on kommentoinut kuvaa alun perin Galeido-palvelussa, joka on sittemmin suljettu. Galeido oli kuvien jakamiseen keskittynyt portaali.

Loistavaa Tuomo! Pikkusen tuo "hörhö" estää viitosen.
****

Katso kuva, johon kommentti jätettiin

Lähettäjä:

Juho Jolkkonen

(2.7.2008 6:43)

Henkilö on kommentoinut kuvaa alun perin Galeido-palvelussa, joka on sittemmin suljettu. Galeido oli kuvien jakamiseen keskittynyt portaali.

Eihän näitä kaikkia jaksa kattoo!