Selaat Tuomo Björkstenin vanhoja kuvasivuja. Katso myös uudet sivut!

Tuoreita ideoita ja tarinoita. Espoo, Finland.

Tuomo Björksten

10.5.2006

Teeren soitimella

Seuraava kuva >> | Kuvalista > > | Katso kuva isompana

Tässä kuvassa: Teerikukko soitimella

Teerikukko soitimella

Teeren soidin on yksi kevään kohokohdista luonnossa. Onnistuin tänä keväänä pienten vastoinkäymisten jälkeen kuvaamaan oikealla suolla teeriä hyvissä valoissa. Sää suosi luontokuvaajaa ratkaisevilla hetkillä toukokuun ensimmäisellä viikolla, jolloin soidin oli huipussaan. Aikaisempi soidinpaikka pellolla oli joutunut veden valtaan, mutta kuin vahingossa löysin Janne Heimosen kanssa uuden soidinpaikan reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.

Yövyin soidinsuolla kolmesti. Kirkkaalla ilmalla on mahtavaa koota telttakoju ja istuskella auringon laskiessa kuun valossa piilokojun ovella ja hörppiä jotain mukavaa juotavaa.

En sitä paitsi tiennyt, että aamun sarastaessa kuunsirppi voi värjäytyä punertavaksi taivaanrannassa ennen laskeutumistaan horisonttiin.

Eräänä yönä puoli kahdeltatoista heräsin siihen, kun kännykkä piippasi tekstiviestin merkiksi. Pian sen jälkeen suolta kuului askelten ääniä. Hetken luulin, että joku on tulossa kojuani katsomaan, mutta kun askeleet eivät tulleet kohti ja olivat muutenkin liian ripeät ollakseen ihmisen, kyseessä ei voinut olla kuin joku isokokoinen eläin. Aprikoin vaihtoehtoja mielessäni. Onko se hirvi vai karhu? Kulkevatko hirvet suon poikki? Sekunnissa ehti olla pari askelta, eli tahti oli määrätietoinen. Sudesta tai ketusta ei voinut olla kyse, koska tahti olisi ollut silloin vieläkin nopeampi, arvelen.

Myöhemmin tarkastelin jälkiä suolla ja päädyin siihen, että kyseessä on ollut hirvi.

Kuvan hakusanat: teerikukko

Kuvan numero:

106-9199

Kuvauspaikka:

Kuvausaika:

1.5.2006 klo 5.53

Polttoväli:

300 mm

Aukko:

f/4

Suljinnopeus:

1/400 sekuntia

ISO-herkkyys:

500


Kommentoi kuvaa tai sarjaa