Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Heinäkuu 2013

VR parantaa palvelua ja laskee hintoja seuraavan seitsemän vuoden aikana

Kauppalehti ja Aamulehti kertovat, että VR aikoo laskea lippujen hintoja ja parantaa palvelua.

Viiden pointsin uutisanalyysini:

1. VR:n asiakkaat ovat tyytymättömiä hintaan ja jatkuviin myöhästelyihin. Aluksi yhtiö ei tee mitään merkittävää.
2. VR:n monopoli on katkolla vuonna 2019.
3. VR saa Liikenne- ja viestintäministeriöltä monopolille viiden vuoden jatkokauden. Ministeriö lupaa, että 2025 mennessä junaliikenne avataan kilpailulle.
4. VR suunnittelee laskevansa hintoja ja parantavansa huomattavasti palvelua 2020 mennessä.
5. Kun kilpailu avautuu, VR on ehtinyt harjoitella muutamia vuosia aitoa palvelua ja kohtuullista hinnoittelua eivätkä kilpailijat pääse yllättämään sitä enää ns. housut kintuissa.

Tämähän vaikuttaa ihan suunnitellulta.

Synnyttäminen oli Reutersin kuvaajalle paljon helpompaa kuin kuninkaallisen vauvan kuvaaminen

Vanha tuttuni Reutersin kuvaaja Suzanne Plunkett kertoo blogikirjoituksessaan, että hänen oman tyttärensä synnyttäminen St. Maryn sairaalassa Lontoossa oli paljon kevyempi juttu kuin kuninkaallisen Yrjö-vauvan kuvaaminen saman sairaalan edessä.

Reutersin oli pakko saada kuvat uudesta vauvasta. Kuvaajat valmistautuivat tapahtumaan etukäteen huolellisesti. He selvittivät muun muassa, onko Kate oikea- vai vasenkätinen. Tällä yritettiin ennakoida, kummalla puolella tuore äiti kannattelee vauvaa.

Kadun päässä päivysti joukko kuvaajia 600-millisten putkien kanssa. He yrittivät saada tallennettua vauvan ilmeen. Tv-kuvassa näkyi, että ainakin BBC:llä oli paikalla myös helikopteri.

Ylen uutistoimituksessa jännitettiin maanantaina ja tiistaina, mihin aikaan vauva syntyy ja milloin tulokas esitellään medialle. Britannian hovi kertoi vauvasta sopivasti puolisen tuntia ennen klo 22.55 uutislähetystä. Riittävien tietojen keräämiseen sähkeeseen meni hetken aikaa, ja uutisankkuri joutui juoksemaan studioon pari minuuttia ennen lähetyksen alkua. Tiistaina kuninkaalliset astuivat kameroiden eteen klo 21.10 Suomen aikaa, joten meille jäi hyvin aikaa tuupata tuoreet kuvat klo 21.50 uutislähetykseen.

Sponsoroitu video: Kumpi voittaa koira vai Chevrolet Captiva?

Tämä on mainos.

Miten erottua joukosta, kun viestintää on niin paljon? Chevrolet keksi idean: seitsemälle hengelle sopivan kaupunkimaasturin Captivan mainosfilmeissä ei ajeta autoilla pitkin kauniita vuoristomaisemia, vaan autoa testataan hieman poikkeuksellisella tavalla.

Oheisessa videossa Chevrolet Captiva kilpailee espanjassa Sawyer-nimistä koiraa vastaan frisbeen heitossa. Tiedättehän: kun frisbeen heittää koiralle, nopea ja ketterä eläin kyllä nappaa sen kiinni. Sawyeriä kehutaan lajinsa valioyksilöksi: frisbee-koiraksi erinomaiseksi, lähdes täydelliseksi. Sama voidaan tehdä Chevrolet Captivalla, kun sitä ajetaan yhtä ketterästi. Videosta sen näette. Hyvin onnistuu!

”Perusideana on pistää Captiva vastakkain jonkun kanssa, joka on lajissaan mestari – ja näyttää, että mikään ei ole Captivaa parempi”, sanoo videon tekemisessä mukana ollut mies.
”Auton ja koiran vastakkainasettaminen on ollut hauskaa, mutta haasteellista. Iso haaste on tuuli. Siksi toistimme tätä useita kertoja. Mutta oikeastaan hauskinta on ollut auton testaaminen, ja onneksi meillä on taitavia kuskeja sekä auto, joka pärjää hyvin tässä maastossa”, lisää toinen.

Kuvauksissa käytettiin koiran ja auton lisäksi hyväksi nykyistä digitekniikkaa: autoon kiinnitettiin pieniä kameroita, joilla saatiin paljon hauskoja kuvakulmia.

Kampanjan kohde, Chevrolet Captiva, on auto, johon mahtuu lähes 1000 litraa matkatavaroita tai seitsemän matkustajaa. Euro NCAP -ohjelmassa auto sai viisi tähteä turvallisuudesta.
Korkea turvallisuusluokitus tulee siitä, että Captivassa on jopa kuusi turvatyynyä. Kaksi sijaitsee kuljettajan ja etuistuimen matkustajan edessä. Kaksi heidän sivuillaan. Kaksi turvatyynyä on sijoitettu taakse takaistuimen uloimpia matkustajia varten.

Autossa on myös mäkilähtöavustin, joka estää sen luisumisen taaksepäin, kun liikkelle lähdetään mäestä. Tämä on mukava ominaisuus ainakin aloitteleville kuskeille.
Uusi Captiva on perheen SUV-malli, joka on valmis kaikkeen. Virtaviivaiset linjat, joita korostaa edelliseen malliin nähden uudelleen muotoillut etu- ja takaosat, uhkuvat ajatonta tyylikkyyttä ja juuri oikean määrän tehoa ja määrätietoisuutta. Se on myös erittäin käytännöllinen ja monipuolinen.

Tämä on mainos.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén