Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Toukokuu 2013

Uusi Y-tunnus

Teimme yritysjärjestelyjä. Vuodesta 2000 alkaen perheyhtiön kyljessä pyörinyt Tuomo-Media on nyt virallisesti oma, itsenäinen toiminimensä. Patentti- ja rekisterihallitus arpoi luettelostaan toimialaksi “Taiteellinen luominen”. Olen siis virallisesti ammatiltani taiteilija. Heh.

Mielenkiintoista on se, että jo tänä keväänä, muutama kuukausi Aamulehdestä lähtöni jälkeen, olen voinut tarjota keikkaluontoisia töitä useille muille ihmisille eri toimialoilta. Vinkkini kaikille vakituisessa työssä oleville: muistakaa pitää suhteet kunnossa. Jos tulee potkut, niin kuin minulle, on tärkeää, että on vanhoja tuttuja, joille voi soittaa ja jotka soittavat uusien työtehtävien merkeissä. Minunkin vanhat tuttuni ovat täyttäneet kalenteriani pitkälle ensi vuoteen. Vielä ei ole päivääkään tarvinnut olla työttömänä!

Hattu nousee korkealle Atte ja Leila Kalevalle

Katsoin netistä suorana Atte ja Leila Kalevan tiedotustilaisuuden. Ihailen, kuinka viisaita ja vahvoja nämä kaksi ihmistä ovat. Heidän kriisivalmiutensa on niin hyvä, että he voivat selvitä melko hyvinvoivina jopa näin pahasta koettelemuksesta. Vastauksista päätellen he ovat tarkasti elämää havainnoivia ja asioihin perehtyviä ihmisiä. He eivät menneet Jemeniin takki auki, vaan Atte Kaleva oli jopa perehtynyt kaappauksen mahdollisuuteen. Kalevan pariskunnalla on nyt oma tiedottaja, joka hoitaa haastattelupyyntöjä. Hyvä ratkaisu kaikille! Toimittajan ei tarvitse häpeillen ottaa yhteyttä eikä Kalevan pariskunnan tarvitse roikkua koko ajan puhelimessa.

Galeido kiinni

Avasin joskus vuonna 2004 Galeido-nimisen kuvanjakopalvelun. Se ei oikein koskaan ottanut tuulta alleen ja palvelun merkitys jäi vähäiseksi. Päätinkin sulkea Galeidon tänä keväänä, tarkalleen ottaen huhtikuussa. Tuntuu jotenkin hurjalta heittää pitkään tehtyä koodia roskikseen. Toisaalta on mukavaa, että on yksi asia vähemmän huolehdittavana.

Toimittajat panttasivat tietoja Jemenissä kaapatuista suomalaisista

Jemenissä kaapatut kaksi suomalaista on vapautettu. Helsingin Sanomien tietojen mukaan he saapuvat huomenna Itävallan kautta Helsinkiin.

Suomen tiedotusvälineet, mukaanlukien iltapäivälehdet, eivät halunneet julkaista liian yksityiskohtaisia tietoja Jemenissä siepatuista Atte ja Leila Kalevasta ennen tätä päivää. Tietoja hyvin aktiivisesti pantattiin, koska pelättiin, että kaappaajat alkaisivat pitää radikaali-islamistisia terroristiryhmiä tutkinutta yliluutnanttia “vastapuolen vakoojana”, joka pitää nopeasti tappaa. Toivottavasti kaikki median kuluttajat muistavat tämän, kun seuraavan kerran pohditaan sitä, onko toimittajilla (tai iltapäivälehtien toimittajilla) moraalia.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén