Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Tammikuu 2013

Uskomaton uutispäivä

Harvoin olen nähnyt näin vilkasta uutispäivää.

Varhain aamulla kaksi ihmistä kuoli tulipalossa Tampereella ja UPM:n tehtaalla räjähti.

Aamupäivällä Antti Kaikkonen ja iso joukko muita vaikuttajia saivat tuomiot vaalirahoitussotkussa.

Keskipäivällä koulupoika räjäytti kemikaaleja koulussa Huddingessa Ruotsissa. Pian sen jälkeen karhu raateli Karhu-nimistä miestä Orivedellä.

Illalla äärioikeistolaiset iskivät puukolla ja pullolla äärioikeistosta kertovan kirjan julkistustilaisuuteen ja kuopiolainen timanttiliike ryöstettiin.

Huhhuh! Yleisen maailmanrauhan kannalta olisi hyvä, jos torstai koittaisi pian.

The tabloid

Kaikki puhuvat nyt siitä, Helsingin Sanomien uudesta tabloid-koosta.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kirjoittaa uudistuksesta:

“Tabloidi-koko on näkyvä, mutta ei journalistisesti kovin kiinnostava muutos. Alma Median maakuntalehdissä Satakunnan Kansan, Pohjolan Sanomien, Lapin Kansan ja Kainuun Sanomien formaattimuutokset parin viime vuoden aikana ovat meille opettaneet tabloidikoon mahdollisuudet ja ongelmat. Koolla ei lehtimaailmassa ole oikeasti juurikaan merkitystä.”

Minä sanon: päinvastoin. Tabloid on nykyisin ainoa järkevä syy tilata paperilehteä. Broadsheet on kaikin puolin epäkäytännöllinen.

Paras tapa tilata lehteä on tietysti digitaalinen. Silloin saa lehden sinne, missä kulloinkin on – aina kotiinkannettuna jo aamuyöstä.

Nyt jaetaan Keskisuuri journalistipalkinto

Tänä keväänä jaetaan taas useita journalistipalkintoja, muun muassa Suuri journalistipalkinto ja Pieni journalistipalkinto.

On syytä jakaa vielä yksi palkinto, Keskisuuri journalistipalkinto. Voit ehdottaa tammikuun ajan ehdokkaita tämän kirjoituksen kommenteissa. Helmikuussa julistan voittajan. Ehdota sopivia juttuja viime tai tältä vuodelta seuraaviin sarjoihin:

  • Vuoden paras katugallup
  • Vuoden paras oikaisu
  • Vuoden paras lyhyesti-pätkä
  • Palkinto toimittajalle, joka osasi kirjoittaa Facebookin oikein ja muutenkin sai paikoilleen kaikki pilkut ja yhdyssanat
  • Vuoden mehukkain verkko-otsikko, se ehdoton klikkimagneetti
  • Vuoden paras kännykkäkamerakuva
  • Vuoden paras faktalaatikko

Tv-dokumentti blogikirjoittajista

Blogini lukija lähetti sähköpostia Ylen esittämästä dokumentista, joka kertoo blogin kirjoittajista. Vuonna 2010 kuvattu ohjelma “Aamuviiden postaus” on katsottavissa Ylen Areenassa vielä muutaman päivän.

Uusin www-sivujen ulkoasun (jälleen)

Rakensin omat www-sivuni uusiksi viime kesänä. Sain sen jälkeen palautetta arvostamiltani kollegoilta siitä, että sivut eivät näytä hyvältä. Valikkorakenne koettiin esimerkiksi liian raskaaksi.

Nettisivut ovat niin tärkeä osa media-alan osaajan markkinointia, että uusin uudenvuoden jälkeen parissa päivässä ulkoasun uudestaan. Tervetuloa tutustumaan näihin freesattuihin sivuihin!

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén