Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Joulukuu 2012

Turun Sanomat, Ilkka, Kaleva ja Alman lehdet julkaisevat yhteistä sisältöä

Turun Sanomat, Alma ja Ilkka neuvottelevat toimituksellisesta yhteistyöstä. Tarkoitus on ottaa mukaan myös Kaleva. Yhteistyö kattaa valtakunnalliset uutiset, sunnuntaisivut, hyötyjutut, ulkomaan uutiset sekä verkon, kulttuurin ja urheilun.

Turun Sanomien julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että vaikka lehdille tulee yhteinen Helsingin-toimitus, Turkkari pitää silti vielä oman miehityksensä Helsingissä.

Noh, kuinkahan kauan?

Ennen valitettiin, että toimitukset ryöväsivät toisten lehtien tekemän työn hetkessä nettisiteerausten kautta. Nyt ei tarvitse siitä murehtia, kun sisältö on joka tapauksessa yhteistä.

Lähetä joulutervehdys tuntemattomalle

Käynnistin neljän vuoden tauon jälkeen uudestaan tempauksen Facebookissa. Idea on lähettää joulutervehdys jollekin tuntemattomalle ihmiselle. Miksi? Koska se saa ihmiset hymyilemään. Ota sinäkin osaa!

Pitäisikö kaupalliset firmat mainita?

Olen tekemässä luontokohteisiin opastavaa matkaopasta. Haluaisitko lukijana, että kirja vinkkaisi myös kaupallisten kuvauskojujen äärelle: siis kertoisi, millaisia palveluita on tarjolla ja ketkä niitä tarjoavat? Vai tuntuuko tällainen ikävältä?

Hesari ei ole vieläkään sukeltanut maksumuurista huolimatta

Helsingin Sanomien maksullisen nettisivuston kävijämäärät näyttävä pysyneen normaalina myös toisella maksumuuriviikolla. Kävijämäärissä on laskua kaikilla mittareilla mitaten, mutta kokonaisluvut, esimerkiksi eri kävijöiden määrä, ovat samaa tasoa vuoden aikaisempien viikkojen kanssa.

Kuvausvinkkejä Suomeen ja maailmalle

On aika käynnistää virallisesti uuden kirjan tuotanto. Alustavaksi nimeksi olemme kaavailleet sanaparia “Luontokuvaajan matkaopas“, koska se kertoo ytimekkäästi, mistä asiassa on kyse.

Kokoan seuraavan vuoden aikana yksiin kansiin parhaat kuvauspaikat Suomesta ja ulkomailta. Mukana on:

  • yksityiskohtaisia karttoja
  • vinkkejä, mitä kuvaaja tarvitsee mukaan matkalle
  • mitä kannattaa odottaa hyvässä ja pahassa

Vaikka kirja on suunnattu luontokuvaajille, siitä on iloa kaikille muillekin retkeilijöille. Kirjaa varten avasin www-sivut osoitteeseen Kuvausvinkit.fi.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén