Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Toukokuu 2012

Ilmaiseksi toimittajaksi

Voionmaan opisto on aloittanut melko yllättävän kampanjan Facebookissa. “Haluatko toimittajaksi?” mainos FB:n oikeassa laidassa kysyy. Sen takaa paljastuu mainos:

Tykkää ja voita ilmainen toimittajakoulutus!

Edun arvoksi luvataan noin 5 500 euroa.

Sen verran siis maksaa päästä toimittajaksi ilman työpaikkaa…

Pokerilla rahaa

Minua ei koskaan lakkaa ihmetyttämästä se, että joku voi tienata rahaa pelaamalla netissä pokeria. Jotkut ovat löytäneet pelaamisesta jopa ammatin. Miten satunnaisuuteen perustuvalla pelillä voi tienata paljon euroja?

Pokeri on matemaattinen laji siinä missä shakkikin. Kun kortteja on pelissä  kerrallaan vain rajattu määrä, tarkoittaa se, muilla käytössä olevat kortit eivät ole täysin satunnaisia. Tämä tarjoaa älykkäälle pelaajalle mahdollisuuksia. Olen lukenut verkosta, että pokeri on erityisesti hermopeli. Menestys perustuu paljolti kokemukseen ja oman mielen hallintaan. Tässä mielessä shakki ja pokeri ovat samankaltaisia pelejä. Shakissakin virheitä tulee sitä vähemmän, mitä enemmän keskittyy peliin.

Jotkut ajattelevat, että myös osakemarkkinat toimivat samalla tavalla. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta sijoittajien enemmistön käyttäytymistä voi ennakoida. Jossain mielessä puhdasta tuuria ei ole olemassa, on vain lainalaisuuksia, joita ihminen voi tai ei voi hallita.

Tämä kävi mielestäni hyvin ilmi myös eilisessä jääkiekon MM-kisojen pronssiottelussa. Jääkiekossa sanotaan usein, että “kiekko ei pomppinut” omalle joukkueelle. Käytännössä se tarkoittaa, että henkinen kantti tappioasemassa olevalla joukkueella ei ole tarpeeksi kova. Silloin ei ole myöskään “tuuria”, jolla kiekot pomppisivat maaliin eikä tolppaan.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén