Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Joulukuu 2011

Nyt sitä saa tilata!

Ei ole kaakkurin elämä helppoa. Kaksi huutavaa kakaraa vaatii jatkuvasti huomiota ja ruokaa. Heikiksi ristitty kaakkuri joutuu yksinhuoltajana selviämään poikastensa kasvattamisesta samaan aikaan, kun pitäisi etsiä uutta elämänkumppania. Heikki on elänyt vuosikaudet Tampereen lähellä, jossa kaupunki on levittäytynyt pikku hiljaa kaakkureiden asuinmaille. Niistä on tullut ihmisten naapureita. Näiden uljaiden lintujen elämä on monelle kaupunkilaiselle outo salaisuus: harva tietää, kuinka paljon samankaltaisuuksia kaakkureiden ja ihmisten elämästä löytyy ja että ne elävät pienillä lammilla ja järvillä parhaimmillaan vain sadan metrin päässä asutuksesta.

Helmikuun alkupäivinä ilmestyvä Kaakkurin tarina on 144-sivuinen tosielämän kertomus ihmisten lähellä asuvista kaakkureista. Kaakkurin tarinassa on mukana myös äänilevy, jonka kautta pääset kesäisen lintulammen tunnelmaan.

Kirjaa voi tilata nyt ennakkoon netin kautta.

Tekstinäyte ja lisää kuvia!

Helmikuun alkupäivinä ilmestyvän Kaakkurin tarina -kirjan nettisivuille on lisätty tekstinäyte kirjan ensimmäisestä luvusta sekä uusia kuvia. Käy tutustumassa!

Perinteinen uutiskärki kuolee

Esiinnyin journalismiseminaarissa Turun ammattikorkeakoulussa 25.11.2011 kertoen omia ajatuksiani tarinallisuudesta. Tässä esitykseni kalvo-osuus PDF:nä: Uutiskärki kuolee – usko pois.

Hups

Kaakkurikirjan tekstejä editoidessa vastaan on tullut pari hauskaa ajatusvirhettä. Kirjassa kuvattiin esimerkiksi, kuinka kaakkurinaaraaseen sidottiin satelliitti. Aiemmin samassa kappaleessa kirjoitin: “Arkeologien kaivaessa muinaisten ihmisten jätöksiä vastaan tulee silloin tällöin myös eläinten luita.”

Onneksi tarkkaavaiset oikolukijat havaitsivat nämä sammakot, ja ne saatiin pois tekstistä. Satelliitti korjattiin satelliittipaikantimeksi ja jätökset jäänteiksi.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén