Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Huhtikuu 2011

Satakunnan Kansa muuttuu tabloidiksi

Alma Media ilmoitti tänään, että Satakunnan Kansa muuttuu tabloidiksi. Päätös tapahtui oikeastaan melko nopeasti Kainuun Sanomien, Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien siirtymän jälkeen.

Satakunnan Kansan paperikoon muuttamista on pähkäilty konsernissa tiiviisti viime kuukaudet.

Samalla Alma lopetta Porista painotoiminnan kokonaan. Satakunnan Kansa painetaan siis Tampereella ja kuljetetaan sen jälkeen pikavauhtia Poriin. Lehden deadlineä pitää aikaistaa, joten satakuntalaiset lukijat joutuvat tottumaan siihen, että illan viimeisiä uutisia ei ole saatu lehteen.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että lisää lehtiä on tulossa perässä tabloidiin. Aamulehden ja Helsingin Sanomien kohdalla isot pomot ovat miettineet asiaa, mutta lehtien paksu sivumäärä on hankalasti muutettavissa pienempään sivukokoon.

Kukaan ei muuten enää puhu siitä, että mainostajat eivät haluaisi maksaa tabloid-sivusta yhtä paljon kuin broadsheetista. Pelko mainoseurojen katoamisesta taisi olla turha.

Samaan aikaan toisaalla: Riikka Venäläisestä, 40, tehtiin Helsingin Sanomien päätoimittaja.

Lippupalvelu kerää markkinoinnin yhteystietoja harhauttavalla tavalla

Markkinointilupa on harhauttavasti toteutettu Lippupalvelun nettisivuilla. Hyvien tapojen mukaan asiakkaan pitää erikseen klikata ruksi päälle, jos hän haluaa vastaanottaa markkinointipostia.

Lippupalvelussa ruksi on valmiiksi päällä. Tilasin liput ja otin ruksin pois. Olin kirjoittanut luottokorttinumeron vahingossa väärin ja jouduin palaamaan lomakkeeseen. Yllättäen ruksi oli ilmestynyt takaisin ruutuun ja huomasin sen vasta, kun olin painanut nappia lähettääkseni lomakkeen eteenpäin.

Lippupalvelu sai minut tahtomattani suostumaan siihen, että he lähettävät minulle mainospostia.

Typerää! Lähetin yhtiölle palautetta. Katsotaan, reagoivatko he.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén