Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Month: Maaliskuu 2011

Miten varmistaa, ettei kirjan käsikirjoitus katoa?

Aloitteleva kirjailija pohtii muun muassa tällaista ongelmaa: miten varmistaa, ettei itselle arvokas käsikirjoitus katoa?

Olen ratkaissut asian niin, että kirjoitan tulevaa kaakkurikirjaani Google Docsin avulla. Teksti säilyy tallessa Googlen varmuuskopioidussa tietokannassa. Valmiit luvut säilön lisäksi omalle kovalevylle.

Suosittelen Google Docsia muutenkin kaikenlaiseen työskentelyyn. Sen avulla on helppo tehdä suunnitelmia ja muistiinpanoja. Kirjoittajan ei tarvitse miettiä jatkuvaa varmuuskopiointia, koska Googlen järjestelmä tekee sen automaattisesti.

Asianajajan moraali

Kun tapaan puolustusasianajajan, kysyn usein, miksi hän puolustaa syytettyä. Yleisin vastaus on ollut, että siksi koska “jokainen ansaitsee oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin”. Hyvä.

Siksi minua hätkähdytti, kun useita tappajia puolustanut Heikki Lampela kertoi STT:lle, ettei aio enää työskennellä Porvoon autokaista-ampujan asianajajana, koska mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen:

“Asianajaja Heikki Lampela kertoo, ettei aio enää avustaa Åkerlundia, koska pitää tämän päätöstä sydämettömänä. Lampelan mielestä valittaminen loukkaa omaisia.”

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén