Selaat Tuomo Björkstenin vanhoja kuvasivuja. Katso myös uudet sivut!

Tuoreita ideoita ja tarinoita. Espoo, Finland.

Tuomo Björksten

21.5.2014

Nokikanaviikot jatkuvat

Nokikanan poikasia.

Espoon Suomenojalla on tänä vuonna kolme nokikanan pesää melko lähellä rantaa. Näistä kukin on omalla tavallaan kuvattavissa. Toisenkin pesän poikaset ovat jo kuoriutuneet. Kävin eilen aamulla seuraamassa poikasten touhuja. Vaikka Suomenojan nokikanat ovat juuri nyt erittäin kuvattuja, tuntuu, että joka kerralla saa silti paljon uusia söpöjä kuvia pienokaisista, jotka ryömivät emonsa höyhenissä.

Katso kaikki jutun kuvat


14.5.2014

Nokikanan söpöjä poikasia

Nokikana ehostaa pesäänsä.

Heräsin aamulla ennen kahdeksaa ja katsoin ulos. Aurinko paistoi todella hienosti ohuen pilviharson läpi. Puin päälle ja lähdin saman tien Espoon Suomenojalle. Onneksi tänään on vapaapäivä!

Suomenojalla nokikanat olivat viikon vanhoine poikasineen erittäin hyvin kuvattavissa. Toisinaan koko perhe kävi yhdessä syömässä ruovikossa, sitten palattiin taas pesälle lämmittelemään. Pienet poikaset mönkivät emon höyhenpeitteessä, ja toinen emoista kantoi ruokaa poikasille ja puolisolleen. Välillä ehostettiin pesä.

Hupaisa tilanne sattui, kun koiras äkkäsi kesken ruokailun ärsyttävän kilpailevan nokikanan horisontissa. Se otti ainakin 200 metrin spurtin ja kävi mahtailemassa naapurille. Sitten se palasi viettämään rauhallista perhe-elämää.

Viime päivät Suomenojalla ovat menneet ihastellessa nokikanan lähes vastasyntyneitä poikasia.

Tänään kuvatessani pesintäpuuhia paikalle sattui kaksi eri koululaisporukkaa, joista molemmat olivat aivan haltioissaan pienistä nokikananaluista.

Nämä yksilöt ovat herättäneet paljon mielenkiintoa myös sosiaalisessa mediassa.

Aamun lopuksi otin pari kuvaa, kun piisami pesi itseään. Kuvan perusteella näyttää siltä, että piisamilla kasvaa koipia tosi oudoissa paikoissa! :-)

Katso kaikki jutun kuvat


9.5.2014

Telkkien kisailua Suomenojalla

Mustakurkku-uikku

Sää on ollut kuvaamisen kannalta enimmäkseen surkea vapun jälkeen. Muutamana aamuna ja iltana on ollut aurinkoista, mutta työt haittaavat harrastuksia.

Piipahdin viimeksi ennen vappua Suomenojalla todistamassa telkkien keväistä soidintaistelua. Kuviin osui myös mustakurkku-uikku aamun ensivaloissa.

Katso kaikki jutun kuvat


Kuvasarjoja vuodelta 2014

1

27.4.2014

Silkkiuikun poikasten seikkailut

2

26.4.2014

Aamuaurinkoa Suomenojalla

3

21.4.2014

Kevät etenee Suomenojalla

4

13.4.2014

Rajuja reviiritaisteluja Suomenojalla

5

7.4.2014

Ylen Aamu-tv:n tiimi Limingassa teeren soitimella

6

12.3.2014

Maakotkia

7

20.1.2014

Tulivuoren vieressä

8

20.1.2014

Suulayhdyskunta Aucklandissa

9

13.1.2014

Pingviinejä (päivitetty)

Vanhemmat jutut