Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

VR kestitsee toimittajia

Blogin lukija kiinnitti huomiota VR:n erikoiseen seminaarimatkaan, joka alkoi tänään. Journalisteja kyyditettiin muutamaksi päiväksi Leville nauttimaan talvi-iloista ja tutustumaan samalla HSL:n lähiliikenneasioihin.

Seminaarikutsusta on hieman vaikea saada selkoa, mitä tekemistä HSL:llä ja Levillä on toistensa kanssa. Paitsi tietysti se, että tällä yritetään lahjoa toimittajia niin, että nämä kirjoittaisivat VR:stä kauniisti.

Jos toimittaja on ammattilainen, hän kieltäytyy tällaisista matkoista. Isoissa toimituksissa, kuten Aamulehdessä, muiden maksamat matkat ovat kiellettyjä, paitsi jos kutsujana on aidosti neutraali yhteiskunnallinen taho. Itse olin kerran EU:n maksamalla matkalla tutustumassa ilmastonmuutosasioihin. Unionin tuki virtasi kansalaisjärjestölle, joka järjesti reissun. Katsoimme toimituksessa, että matkalippujen ottaminen vastaan järjestöltä ei ole haitallista, koska seminaarin aihe ei liittynyt suoraan sen järjestäjään tai Euroopan unioniin.

Olen itse sitä mieltä, että lahjonta on lahjontaa, vaikka sen tekisi Levin matkan muodossa.

VR Leaksin mukaan VR on joutunut soittelemaan kutsun perään, mikä viittaa siihen, että osallistujia Levin lomal… seminaariin on ollut vaikea saada.

Previous

Uusi etuliite iltapäivälehtikieleen

Next

Pentti Arajärvi looking at things

3 Comments

 1. Pete M.

  Neljän päivän päästä voimme alkaa odotella sitten objektiivisia junajuttuja. Eiköhän tuollaisen vuosittaisen reissun jälkeen lehdistökin ymmärrä, että VR:n monopoliasema ja miljardin Pisara-rata ovat täysin välttämättömiä kansalaisten edun vuoksi…

  Lisäksi toimittajille tullee selväksi se, että kansalaisten ja yritysten kaipaamaa junaliikennettä sisäisille poikittaisyhteyksille ja uusille Helsingin ulkopuolisille Venäjä-yhteyksille ei ole laisinkaan kannattava aloittaa ja kaikki muu paitsi VR:n totuus on palturia…

  Olenkin seurannut vuosia, kuinka ihmeessä VR saa mediassa aina sen viimeisen sanan. Se on sitä Lapin taikaa!

 2. “Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR Osakeyhtiö ovat yhtä mieltä siitä, että Lapin säännöllinen yöjunaliikenne on yhteiskuntataloudellisesti ja aluetaloudellisesti merkittävää palvelua”.

  http://www.raideryhma.fi/aie03/index.html

  Yhtä suopeasti päättäjät eivät ole suhtautuneet sisämaan yöjunaliikenteeseen muun muassa monista adresseista huolimatta.

  http://www.rautatiematkustajat.fi/Avoin01072010.pdf

  Lisää “Lapin taian” vaikutusta?

  Terveisin Kalevi Kämäräinen
  http://www.facebook.com/groups/108232592543581/
  http://www.facebook.com/pages/Rautatiematkustajat/158345494253217

 3. Viki

  Muistuupa mieleen viime vuodelta 2011 YLE:n ajankohtaisohjelma, jonne oli kutstuttu VR:n pääjohtaja Aro sekä VR:n toimintatapoja ja Pisara-hanketta kritisoinut veturikuski Harry Wallin. Aro kieltäytyi tulemasta ohjelmaan, jos Wallin on mukana. Ja kas kummaa: YLE viskasi Wallinin pihalle ja tilalle otettiin “oikeamielinen? veturikuski. Notta näin.

Leave a Reply

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén