Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Nyt sitä saa tilata!

Ei ole kaakkurin elämä helppoa. Kaksi huutavaa kakaraa vaatii jatkuvasti huomiota ja ruokaa. Heikiksi ristitty kaakkuri joutuu yksinhuoltajana selviämään poikastensa kasvattamisesta samaan aikaan, kun pitäisi etsiä uutta elämänkumppania. Heikki on elänyt vuosikaudet Tampereen lähellä, jossa kaupunki on levittäytynyt pikku hiljaa kaakkureiden asuinmaille. Niistä on tullut ihmisten naapureita. Näiden uljaiden lintujen elämä on monelle kaupunkilaiselle outo salaisuus: harva tietää, kuinka paljon samankaltaisuuksia kaakkureiden ja ihmisten elämästä löytyy ja että ne elävät pienillä lammilla ja järvillä parhaimmillaan vain sadan metrin päässä asutuksesta.

Helmikuun alkupäivinä ilmestyvä Kaakkurin tarina on 144-sivuinen tosielämän kertomus ihmisten lähellä asuvista kaakkureista. Kaakkurin tarinassa on mukana myös äänilevy, jonka kautta pääset kesäisen lintulammen tunnelmaan.

Kirjaa voi tilata nyt ennakkoon netin kautta.

Previous

Tekstinäyte ja lisää kuvia!

Next

Pikkunäpertelyä toimeentulon vuoksi

2 Comments

  1. hanna kortesuo

    Kaakkurikirja, hienoa!
    Olen asunut 15v Juupajoella seuraten hyvin läheltä kaakkurien elämää. Kuullessani ensimmäisen kerran niiden huudon, luulin että kohta lähtee joltain henki. Nyt sitä huutoa, vai laulua, oikein odottaa.
    Onnea kirjallesi :-)!!

  2. Kiitos, Hanna! Kaakkurien huuto on tosiaan hienoa kuultavaa.

Comments are closed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén