Havaintovihko - Tuomo Björkstenin blogi

Ajatuksia, havaintoja ja kommentteja siihen, mitä tuolla ulkona tapahtuu

Tag: Yle (Page 1 of 2)

Kotipizza, Subway ja sadat muut ravintolat maksoivat liian pientä palkkaa – Katso tästä, millaisia puutteita ruokapaikoista löytyi

Iso ketju ravintolan taustalla ei ole työolojen tae, selviää Ylen laajasta selvityksestä.

Lue juttu

Lopettavia kebab-pizzerioita voi ostaa netin kirpputorilta – “Yhdelläkään ei ollut omaa pääomaa”

Maahanmuuttajat perustavat innolla ravintola-alan yrityksiä, enemmän kuin muut suomalaiset. Samaan aikaan alan vaihtuuvus on kovaa.

Lue juttu

Meitä on nyt 5,5 miljoonaa

Tällaisia ihmisiä Suomessa asuu.

Toimittaja: Jenni Frilander
Kuvaaja ja leikkaaja: Tuomo Björksten

Kerttu Kotakorpi kokkaa

Meteorologi Kerttu Kotakorpi valmistaa ilmastoystävällisen ruokareseptin.

Kuvaaja ja leikkaaja: Tuomo Björksten

Vain harva saa sakot kameratolpista

Saitko sakot peltipoliisista? Tilastojen valossa sinulla kävi todella huono tuuri, sillä vain harva poliisin liikennevalvontakamera on oikeasti käytössä. Vain 50 kameratolppaa valvoo oikeasti liikennettä, siis koko maassa.

Toimittajat: Anni Heikkilä ja Tuomo Björksten
Kuvaaja ja leikkaaja: Tuomo Björksten

Oletko aina syönyt väärin töissä?

Sopiva kesto ruokatauolle on puoli tuntia tai enemmän. Jos syö hyvin nopeasti, lihoo helposti.

Toimittaja, kuvaaja ja leikkaaja: Tuomo Björksten

Hautausmaalla on paljon elämää!

Teimme tänään kahden helsinkiläisen papin kanssa suoraa lähetystä Hietaniemen hautausmaalla Helsingissä. Kävimme katsomassa, millaista elämää hautausmailta löytyy – ja sitähän löytyy myös öisin! Kaksi Aamu-tv:ssä näytettyä pätkää on leikattu yhteen koosteeseen Areenassa. Teemme jatkossakin Aamu-tv:ssä ja Ylen uutisissa suoria lähetyksiä luonnosta. Jos keksit hyviä ideoita, mistä aiheista suoria kannattaa tehdä, vinkkaa!

Ylen uutisten kävijämäärät eri osioittain

Ylen Leevi Kokko kokosi julkiseen taulukkoon Ylen uutisten nettisivujen kävijämäärät vuoden ajalta eri osioittain. Taulukosta näkee esimerkiksi maakunnissa sijaitsevien toimitusten nettijuttujen lukijamäärät tai kuinka paljon ulkomaanuutisia on luettu.

Ylen Aamu-tv suorassa lähetyksessä teeren soitimella

Teeret soitimellaOlimme 3.4.2014 tekemässä Ylen Aamu-tv:hen suoraa lähetystä teeren soitimelta yhdessä ammattiluontokuvaaja Jari Peltomäen ja Yle Oulun Antti Pylvään kanssa. Lähetys onnistui mainiosti (ks. lähetys Areenassa) ja siinä sivussa syntyi uusia teerikuvia.

Synnyttäminen oli Reutersin kuvaajalle paljon helpompaa kuin kuninkaallisen vauvan kuvaaminen

Vanha tuttuni Reutersin kuvaaja Suzanne Plunkett kertoo blogikirjoituksessaan, että hänen oman tyttärensä synnyttäminen St. Maryn sairaalassa Lontoossa oli paljon kevyempi juttu kuin kuninkaallisen Yrjö-vauvan kuvaaminen saman sairaalan edessä.

Reutersin oli pakko saada kuvat uudesta vauvasta. Kuvaajat valmistautuivat tapahtumaan etukäteen huolellisesti. He selvittivät muun muassa, onko Kate oikea- vai vasenkätinen. Tällä yritettiin ennakoida, kummalla puolella tuore äiti kannattelee vauvaa.

Kadun päässä päivysti joukko kuvaajia 600-millisten putkien kanssa. He yrittivät saada tallennettua vauvan ilmeen. Tv-kuvassa näkyi, että ainakin BBC:llä oli paikalla myös helikopteri.

Ylen uutistoimituksessa jännitettiin maanantaina ja tiistaina, mihin aikaan vauva syntyy ja milloin tulokas esitellään medialle. Britannian hovi kertoi vauvasta sopivasti puolisen tuntia ennen klo 22.55 uutislähetystä. Riittävien tietojen keräämiseen sähkeeseen meni hetken aikaa, ja uutisankkuri joutui juoksemaan studioon pari minuuttia ennen lähetyksen alkua. Tiistaina kuninkaalliset astuivat kameroiden eteen klo 21.10 Suomen aikaa, joten meille jäi hyvin aikaa tuupata tuoreet kuvat klo 21.50 uutislähetykseen.

Page 1 of 2

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén